Support your locals

Iemand vertelde me eens dat ze prachtige stukken vlees konden krijgen uit Argentinië die zeker in mijn boxen zouden passen…... dat hebben we dus niet gedaan! Er is zoveel moois te vinden bij lokalen ondernemers. Dat proeft en voelt een stuk beter.

De Stoerderij

De Stoerderij: EEN BOERDERIJ MET HELE STOERE WATERBUFFELS

De Stoerderij is een boerderij met hele stoere waterbuffels. De familiekudde telt circa 100 waterbuffels en deze lopen het hele jaar door lekker buiten in diverse weilanden in Son en Breugel, vlakbij Eindhoven. Bij De Stoerderij worden de waterbuffels gemolken en ze worden gehouden voor het vlees. Buffelmelk is beroemd van de traditionele Italiaanse buffelmozzarella. Onze buffelmelk verwerken we ook tot heerlijke buffelmozzarella, maar er wordt ook yoghurt, roomijs, paneer, harde kaas en roomboter gemaakt. We verkopen ook rauwe melk bij de boerderij. De stieren worden gehouden voor het vlees en dit wordt voornamelijk verkocht via Crowdfunding.

De Herefort van De Wessenhoeve uit Liempde

de Wessenhoeve: staat garant voor smaak, kwaliteit en herkomst

Wij geloven dat eten het lekkerste is als het gemaakt is met gevoel. Dat maakt het authentiek (h)eerlijk en goed. Gelegen in hartje Brabant aan de rand van Liempde vindt u onze boerderij waar dagelijks met veel kennis, passie en liefde wordt gewerkt aan een heerlijk stukje vlees. In onze boerderijwinkel verkopen we dit kwaliteitsvlees verpakt in kleine porties. Verder verkopen we vooral heerlijke en eerlijke producten van verschillende partners uit de regio zoals kaas, mozzarella, zachtfruit, aardappelen en eieren. We werken enkel samen met partijen waarbij we weten waar het product vandaan komt en hoe dit geproduceerd is.

Mielies

Mielies: Overheerlijke suikermaïs

Hermans Suikermaïs BV specialiseert zich al meer dan 25 jaar in de teelt, import, verwerking en handel van suikermaïs voor de versmarkt. Door nauwe samenwerking met telers over de hele wereld is Hermans Suikermaïs in staat om 365 dagen per jaar suikermaïs te leveren van de beste kwaliteit voor de juiste prijs. Alle verwerking, verpakking en handel gebeurt vanaf onze locatie in Kessel waar we dagelijks bezig zijn om het proces te verbeteren en onze klanten op tijd en onder de beste condities te voorzien van heerlijke suikermaïs!

Recycold

Recycold: Duurzame Koeloplossingen

Recycold Cool Solutions is een onderneming die innovatieve oplossingen ontwikkeld voor de veilige en milieuvriendelijke distributie van (online) food, agri en pharma. Met deze oplossingen en ideeën, in de vorm van coolpacks en andere duurzame koeloplossingen zorgen zij ervoor dat elke producent of leverancier zijn klanten op een economisch aantrekkelijke manier kan bereiken met verse en veilig gekoelde producten.

100 Watt brouwerij: STADSBROUWERIJ EINDHOVEN

2014. Een kleine groep enthousiaste bierliefhebbers en een droom ontmoeten elkaar. Dat die lief konden hebben bleek wel! Dat ze dromen konden verwezenlijken ook! Inmiddels bestaat het brouwteam uit 7 toegewijde mensen met brouwer Rob Bours, destijds huurbrouwer ‘Brasserie Bours’, aan het creatieve roer. Samen met David Hendrich, schrijver van het boek ‘historische brouwerijen van Eindhoven’, en oprichter van Eijkenrode bier hebben zij Brouwerij 100 Watt het leven ingeblazen.

Aspergetij

Aspergetij: vers van het veld

Het sorteren op klasse wordt door een robot gedaan, het schillen door een schilmachine en de asperges zijn langer te bewaren dankzij het sealapparaat. In het zuiden zijn in vele dorpen asperges te koop, maar hoe kom je in de stad aan dit (h)eerlijke verse seizoensproduct. Tijdens het afgelopen aspergeseizoen stonden de restaurants in de steden dan ook te springen om verser dan verse asperges te kunnen serveren en inmiddels is Aspergetij daarnaast ook actief in de wereld van onder andere exclusieve paddenstoelen, rood fruit en truffels.